Webdesign en Webdevelopment IVY ONE
Expression Engine
met ingebouwde
anti-spam maatregelen

Anti-spam maatregelen

Het voorkomen van ongewenste reacties is belangrijk zodat uw echte bezoekers zich hier niet aan hoeven te ergeren.

 • Blacklists
  Door URLs, IP adressen of browsers op te geven is het mogelijk om deze automatisch te negeren bij alle content die wordt ingediend op de site. Natuurlijk is hetzelfde ook mogelijk met een Whitelist waardoor content die hieraan voldoet juist altijd geplaatst zal worden
 • Captcha
  CAPTCHA is een computer gegenereerde tekst die voor mensen zeer eenvoudig te lezen is. Hierdoor voorkomt men dat geautomatiseerde systemen reacties en lidmaatschapsverzoeken kunnen indienen.
 • Externe database verificatie
  Soms is een CAPTCHA niet wenselijk, in dat geval kan een externe database gebruikt worden die de ingevoerde reactie controleert en beoordeelt op SPAM gehalte.
 • Reactie interval
  Door een bepaalde interval tussen reacties op te nemen, voorkomt men dat iemand heel snel een grote hoeveelheid reacties kan plaatsen.
 • Beveiligde formulieren verwerking
  Beveiligde formulieren zorgen ervoor dat geautomatiseerde scripts niet herhaaldelijk een formulier kunnen invullen om bijvoorbeeld reacties bij een artikel te plaatsen.
 • Rank denial
  Het primaire doel van veel SPAMMERS is om hun site te promoten en deze hoger in de zoekmachine’s te krijgen. Door URLs in reacties via een tussenpagina te leiden (iets waar bezoekers niks van merken), voorkom je dit en wordt de site veel minder aantrekkelijk om te gebruiken voor spam.