Webdesign en Webdevelopment IVY ONE
de laatste patches
zodat uw website
altijd veilig is

Updates

Hoewel Expression Engine door de gekozen architectuur zeer veilig is worden ook in deze software zo nu en dan problemen gevonden. In dat geval worden er altijd zeer snel patches uitgebracht die mogelijke problemen verhelpen en veiligheidsgaten sluiten.

Open Source

Expression Engine is gebouwd op het Open Source PHP framework genaamd CodeIgniter. Het grote voordeel hiervan is dat vele duizenden mensen meewerken aan deze code en vele ogen dus ook meekijken en zoeken naar fouten en problemen met de code. Mede dankzij hen zijn er tot op heden geen grote problemen geweest met Expression Engine in het kader van de systeem veiligheid.

Frequentie

De frequentie waarmee updates uitkomen is geheel afhankelijk van de hoeveelheid wijzigingen. In de regel komt er ongeveer eens per twee maanden een reguliere update uit. Mocht er in de tussentijd een beveiligingsprobleem gevonden worden dan zal EllisLabs een Security Release uitgeven waarover actief wordt gecommuniceerd met alle ontwikkelaars zodat iedereen deze patches snel kan installeren.